torsdag 29 januari 2009

Torsdagskväll

Jobbade över idag och var inte hemma förrän klockan var nästan halv åtta... trött och lite sliten. Men det gick raskt över, för på köksbordet låg ett paket och väntade på mig.


Pia hade en utlottning på sin blogg i förra veckan och jag hade otroligt nog turen att vinna. Det bar emot lite att öppna det söta paketet, men nyfikenheten tog överhand. Innanför det fina pappret gömde sig allsköns godsaker

Tusen tusen tack för de fina sakerna Pia! Du anar inte hur glad jag är för detta
Nu kliar det i fingrarna att få sy något fint av charm-packen och scrapsen, men de får ligga till sig lite. Först måste jag sy klart mitt BOM-block innan januari tar slut.

tisdag 27 januari 2009

Valuta för pengarna

Jag köpte 2 stycken amaryllis för 40 kr styck i mataffären till advent. Tänkte att man får väl vad man betalar för... så när de blommat med två stänglar vardera tänkte jag kasta dem. Då såg jag att det kom nya knoppar i bägge två. Den ena har nu spruckit ut med inte mindre än 6 blomklockor i! Väntar med spänning på nästa... Man kan väl säga att jag fick valuta för pengarna?!


måndag 19 januari 2009

Äntligen!

Jag har lyckats göra mig av med mitt äldsta UFO! Ett par grytlappar som påbörjades 2003 har blivit klara. Det gör också att jag är klar med Januari's projekt i "One project a month challenge". Skönt att jag slipper stå i skamvrån redan första månaden :o)



Nu kan jag ta ner julgrytlapparna och hänga upp nya fräscha!

söndag 18 januari 2009

Rapport från pottkanten

... för just där vart jag satt här om dagen.
Stickning har aldrig varit min grej, jag kan sticka men det är såååå trist! Jag gjorde några tappra försök till att sticka förra gången det var modernt, för ungefär 25 år sen, ja jag är så gammal :o) Men sen dess har jag inte hållt i ett par stickor....
Så var det det här med pottkanten. Dottern kom häromdagen och frågade om jag kan sticka? Jaa. Kan du hjälpa mig att lägga upp maskor? Ehhhm, nej!
Det är bara att erkänna, jag har försökt många gånger, men aldig fått till det där med att lägga upp maskor. Så i går fick vi helt enkelt be mormor om hjälp. Hon har visat oss bägge två, så nu kan jag också... tror jag i alla fall. Det allra värsta i det här är att min syster som är, och alltid har varit totalt ointresserad av handarbete, hon kunde! Nåja, jag provade att sticka några varv, och det är som med cykling, har man en gång kunnat så kan man. Första varven gick lite knaggligt, men jag fick i gång det riktigt bra :o) Undrar om man ska....
Nej! Det kommer inte ens att bli halvklart så jag ska inte ens tänka tanken! Det finns andra som är bättre på stickning!
I morgon är jag ledig och har stämt träff med en väldigt försummad symaskin.

måndag 12 januari 2009

En symaskin till

fast den här gången är i alla fall inte jag skyldig
Dottern önskade sig en egen symaskin i julklapp, lite dyrt kanske? Men mormor har hållt ögonen öppna och i lördags hittade hon en begagnad maskin för 300 kr. Så nu har en liten Janome Jem 639 flyttat hem till oss och vår maskinpark har utökats till fyra maskiner.
Det fanns ingen bruksanvisning med, men det ska väl gå ändå... vi provsydde lite och den lilla damen hackade och protesterade en hel del. Men efter rengöring (snacka om dammråttor!) lite smörjning och justering av undertrådsspänningen lät hon mycket gladare.
Det sitter ju inte helt fel med en liten och lätt maskin, denna väger bara hälften så mycket som min maskin gör, bara 5 ½ kg! Jag har fått tillåtelse av dottern att låna med mig maskinen (fast det satt hårt åt) på lokalgruppsmöte ikväll. Jag hoppas hon sköter sig...

fredag 2 januari 2009

Utmaning

God fortsättning på det nya året!
Nu är det dags, igen, att lära sig skriva ett nytt årtal. Det känns inte alls som om det var ett helt år sedan det var nyår förra gången.

Jag har tänkt att börja det nya året med att anta en utmaning. May Britt och Kris har startat "One project a month challenge".


Utmaningen går ut på att man ska få färdigt minst ett UFO eller WISP (work in slow progress)varje månad. Den som uppfyller det är med i dragningen av fina priser i slutet av varje månad. Fast bara att få färdigt projekt som ligger samlar damm är ju en vinst i sig!
Jag rotade igenom min UFO-korg, inbillade mig att det inte var så himla mycket som gömde sig i den, tänk vad fel man kan ha! Så här är listan på vad jag skulle vilja ha klart under 2009:

  1. Glidelåsväska (2008)
  2. Tänk rosa quilt (2008)
  3. Grön vårlöpare med blomapplikationer (2008)
  4. Blåvita grytlappar (2003)
  5. Blåvit löpare i SnS (2008)
  6. Löpare med yra höns (2008)
  7. Löpare med broderade tuppar (2005) 
  8. Convergence (2007)
  9. Turkos-brun väska (2007)
  10. Höstlöpare i dubbla blockhus (2006) 
  11. Kasse i japanska tyger (2008)
  12. Grytlappar med äpplen (2005)
  13. Jullöpare – Friendship star (2003)
  14. Julduk 6-uddig stjärna (2005)
  15. Jullöpare i SnS (2007)
Jag tänker börja redan i dag med att ta tag i Glidelåsväskan. Jag behöver verkligen en ny väska eftersom den jag har nu börjar bli trådsliten :-(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...