onsdag 29 juni 2011

Fultygsutmaningen är avgjord

I början av maj hade Maja en utmaning på sin blogg i samarbete med Skövde symaskiner. De som anmälde sig fick en bit fultyg och av detta skulle man sy en necessär/pennskrin.

I mina ögon var det verkligen ett fultyg, jag gillar inte kattdjursmönstrat. Men har man tagit fan i båten så... Måndagen den 30 maj skulle den färdiga nessen vara i Majas brevlåda.

I mitt syrum har det varit audition efter audition i tyghyllorna men jag hittade ingenting som jag tyckte passade. När det var mindre än en vecka kvar bestämde jag mig åtminstone för hur jag skulle sy, men visste fortfarande inte av vilka tyger. Inte förrän jag lagt mig på lördag kväll kom jag på det.

Nu började det brinna i knutarna. Kl 13 på söndagen var det tömning av brevlådan! Som tur var gick sömnaden precis som den skulle, jag rusade in på Matextra och köpte frimärken ungefär 3 minuter före kl 13 och hann få med min nesse i posten. PUH! Det värsta med den här historien är väl att jag inte lär mig utan kommer att göra om samma sak nästa gång...

Hur blev den då? Jo så här:


Nu gissar jag att du är nyfiken på hur de andra ser ut och vilka som vann utmaningen... På Skövde symaskiners hemsida finns bilder på alla bidragen.

Ett stort tack till Maja och till Patrik på Skövde symaskiner för att ni fixade denna utmaning!

söndag 26 juni 2011

Sylust

Så har midsommarhelgen passerat. Jag har haft en skön och avkopplande helg på landet utan vare sig pc eller internet. Men jag har kunnat läsa lite mail via mobilen, så jag har sett att några sykompisar har sytt block av BOM'en Sentimental Journey i helgen. Ohh jisses vad sysugen man kan bli när man inte har någon symaskin!
Jag funderar på om jag också ska sy denna BOM, men den blir väldigt stor så jag ska inte göra något överilat beslut, och jag har massor av andra projekt att sy på.

Den kommande veckan har jag semester, så förhoppningsvis ska det finnas lite utrymme för sytid. Dagtid lär väl ägnas åt diverse aktiviteter som roar barnen, men kvällstid ska det nog finnas utrymme för mamman att få roa sig i syrummet!

I morgon öppnar Törnrosornas sommarutställning i kyrkskolan vid Salems kyrka, info om öppettider och hur man hittar dit finns på Törnrosornas blogg. Jag har inget alster med på årets utställning, men jag vet att det finns mycket annat fint att titta på. Dessutom är det varje dag visning av den vackra kyrkan som delvis är från 1100-talet.

onsdag 8 juni 2011

Solsken

Den gångna helgen bjöd på solsken - både utomhus och inomhus. Jag tillbringade en del tid i källaren. Där är det svalt och skönt och garanterat fästingfritt. Och där har jag min symaskin. Men som sagt det bjöds på solsken även inomhus



Nu har även den andra bården på Sunshine-quilten kommit på plats. Och de miterade hörnen som jag haft sån ågren för, satte sig snällt på plats. Jag tror inte att jag gjort enligt någon av konstens alla regler utan följde mitt eget huvud och det funkade väldigt bra. Nu återstår bara mackning och quiltning...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...