söndag 11 september 2011

Quilrally - tredje etappen

Efter att ha vilat upp oss några dagar efter quiltrallyts första två delsträckor var det torsdags dags för oss att hoppa på Uppsala-pendeln och bege oss norrut för den tredje och sista etappen. Målet idag var Quiltbiten i Uppsala.

bilden är lånad från Quiltbitens hemsida
Kristina hade jättebra priser på batiktyger så jag passade på att köpa tyg till bårder och avslutskanter till ett par bali-pops som jag har liggande hemma. Och eftersom detta var den tredje butiken jag besökte löste jag in mitt rally-kort och fick det fina paket med tyger i svart-vitt-grått.




Detta var ett jättetrevligt arrangemang som jag hoppas återkommer!

lördag 10 september 2011

Handgjorda tvålar

När jag kom hem i torsdags kväll och öppnade locket på min brevlåda möttes jag av en alldeles underbar doft. För i ett paket låg dessa.



Jag deltog i Quilt- och lapptekniklistans "Sy tillsammans" härom sistens. Anne-Marlen lottade ut några paket med sina hemgjorda tvålar bland dem som var med. Och jag hade tur som en tokig för jag blev en av vinnarna. Tusen tack snälla Anne-Marlen!

torsdag 8 september 2011

Quiltrally - andra etappen

Efter det första stoppet på Tygshopen i Katrineholm var det dags för den andra delsträckan i lördagens quiltrally. Vi styrde nu kosan mot Kumla och Mossby quiltshop.


I den gamla skolan fanns en stor sysal, och en nästan lika stor sal som var nyrenoverad och innehöll quiltbutiken. Charlott som äger butiken var snäll och bjöd på fika med dopp och tack vare det kunde vi tygtokar titta i tyghyllorna lugn och ro medans vårt sällskap fikade.

Även på Mossby blev det lite tyginköp så klart. Lite tyger som får komplettera det som redan finns hemma i tyglagret.


Snart är det dags för den tredje och avslutande etappen i detta quilt-rally.

måndag 5 september 2011

Blog Hop

Jag sticker bara snabbt in huvudet för att tala om att i morgon, den 6 september, börjar Moda Country Fair Blog Hop.


27 designers bloggar i lika många dagar och bjuder på gratis mönster, recept och annat. Allt detta för att fira att september är  National Sewing Month.

söndag 4 september 2011

Quiltrally - första etappen

I lördags morse var vi laddade till tänderna för att dra iväg på Quiltrally. Vi i det här fallet är jag, mina barn och mina föräldrar. Fast jag kanske måste erkänna att barnen och min pappa var nog inte fullt lika entusiastiska som mamma och jag var.

Den första delsträckan på Quiltrallyt ledde oss till Katrineholm och Tygshopen.  Evas trevliga butik är fylld med symaskiner, quilttyger, gardintyger och garner utan att vara varken trång eller rörig.




Dessa tyger hade just kommit in och jag tycker de är sååå läckra, så jag kunde bara inte stå emot utan de fick följa med hem. Och för ovanlighetens skull vet jag precis vad jag ska sy av tygerna.



En rapport om nästa rally-sträcka kommer inom kort.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...