söndag 30 september 2012

UFO-utmaning

Många är vi väl som har ett antal UFO'n i olika stadier i våra gömmor. I Törnrosorna ska vi nu köra en UFO-utmaning under 6 månader. Vi är åtta stycken som är med, och var och en har listat 6 projekt som vi vill ha klara. Sen lottas det fram vilket projekt vi ska jobba med under vilken månad.

Jag har listat följande projekt:
1 Hunters Star, ska quiltas och kantas (påbörjad 2010)
2 Sunshine, ska quiltas och kantas (2009)
3 Eden, ska quiltas och kantas (2011)
4 Röd regnbågsquilt, ev sy flera block, quiltas och kantas (2011)
5 Löpare m broderade tuppar, brodera klart, bård, quiltning och kanter (2005)
6 Gul regnbågsquilt, ska quiltas och kantas (2012)


Tänk att det är så lätt att få till färdiga toppar, men så himla svårt att få till quiltningen!

I oktober föll lotten på projekt nr 5, löpare med broderade tuppar. Broderiet är klart i ena änden av löparen, så hälften återstår. Sen ska det på en bård och så lite quiltning och en avslutskant.






fredag 21 september 2012

Det är mindre än hundra dagar kvar

... till jul, läste jag på en blogg. Vilken tur då att jag tog tag i ett UFO, en jullöpare, och quiltade när jag var iväg på syhelg förra helgen. I kväll har kanten också blivit ditsydd och löparen är färdig i god tid innan jul. Jag har sytt en likadan tidigare, som jag har gett bort. Men eftersom jag gillade den mycket och tygerna räckte fick det bli en till.




På syhelgen hann jag också sy på bårderna på min Anitas Arrowheads-täcke i batiktyger.



Bara quiltningen kvar då... Jag ska se om jag inte kan ta mig iväg till Quilt-Lena och quilta den på hennes longarm-maskin.

Ibland vill man inte ens se åt gamla UFO'n men just nu är jag inne i en period då det känns bra att göra färdigt gamla surdergar. Och när det känns så är det lika bra att passa på. Kanske ytterligare ett jul-ufo kan bli klart i god tid...

onsdag 12 september 2012

Quiltköping

Här kommer sent om sider min rapport från Quiltköping. Jag kom hem i söndags kväll, med huvudet fullt av intryck. Från utställningar och mässa, av det jag lärt mig på kurs och av alla trevliga människor jag träffat i helgen. Lizzan och jag delade rum och vi låg så klart och pratade halva nätterna. Och så har vi ätit och druckit gott och skrattat så tårarna rann. Med andra ord en toppenhelg!

Inte konstigt att man är trött! Eva skrev om baksmällan, och den har jag också känt av nu i två dagar. Det kostar att ligga på topp! Men idag är jag piggare igen och har fotat mina inköp.





En sån här bunt köpte Maja också, så nån form av utmaning ska det bli

Jag gick kursen Kreativa kurvor. Svårt och inte riktigt min grej, jag gillar inte riktigt sånt pillande. Men man kan sy jätteläckra saker så jag ska definitivt sy med denna linjal.
 
Men nu är det roliga över och minnena är lagrade på hårddisken. Återstår bara att längta till nästa Quiltköping!
 
 





torsdag 6 september 2012

Packat och klart

Sådär. Nu står väskorna packade och tidigt i morgon bär det av, till Quiltköping! En hel helg med utställningar, kurser, shopping, möten med massa trevliga människor och bara må gott!


Den här väskan kommer att hänga på min axel i helgen, om du ser den, säg Hej!
Jag hoppas att det funkar att blogga från mobilen, i så fall kanske det blir någon rapport under helgen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...